A profi webdesign készítés 4 elengedhetetlen összetevője

Weboldal készítés

Hiszed vagy nem, a designnak nagyon nagy hatása van az üzletedre. A látogató fejében pillanatok alatt megszületik az első benyomás, mikor a weboldaladra érkezik – szóval egy jól megtervezett honlap nagyon gyorsan elkezdi kialakítani azt a bizonyos bizalmi tényezőt, amelyre a továbblépéshez szükség lesz. Röviden a design egyben több elkötelezett rajongót, érdeklődőt, feliratkozót – majd végső soron vásárlót és üzletet is jelent!

Az alábbi bejegyzésben azt fogom Veled megismertetni, hogy melyek a jó és professzionális webdesign készítés és WordPress design legfontosabb összetevői, illetve hogyan tudod ezeket a saját oldaladon alkalmazni.

A profi WEBDESIGN KÉSZÍTÉS elengedhetetlen összetevői

A minőségi és jó webdesign készítés legfontosabb alapelvei

Oké, szóval mindenekelőtt kezdjük azzal, hogy definiáljuk, hogy mit is jelent a jó design. Először is a ez nagyon különbözik az ízléstől. Az ízlés ugyanis egy szubjektív fogalom.

Ha designról beszélünk, akkor ez alatt meghatározott alapelveket és összetevőket értünk. Ezen összetevők közül fogunk most a legfontosabbakra fókuszálni:

A színek

A megfelelően megválasztott színek még tetszetősebbé, vizuálisan érdekesebbé, megjegyezhetővé és befogadhatóvá teszik magát a webdesignt, megerősítik a designelemek jelentését. Mindezek mellett a kinézet és a funkciók hangsúlyozásában is segítenek.

A legoptimálisabb hatás eléréséhez 3-5 színt tartalmazó paletta használata ajánlott – a kevesebb több elve a színeknél is érvényesül. A színek kiválasztásához már számtalan eszköz áll rendelkezésünkre, melyek még az egymáshoz illő színek összeállításában is segítenek, de akár már összeállított, kész paletták közül is válogathatunk.

Webdesign készítés színgenerátor

coolors.co

Következetesség

Ha a weboldaladon következetesen alkalmazod a design elemeket – azaz a hasonló részek egyféle stílusban vannak megjelenítve -, akkor egységes hatást fogsz elérni, ami a használhatóság és áttekinthetőség egyik legfontosabb összetevője.

Webdesign készítés consistency
Sőt, ilyen formában a honlapod abban is segíteni fog Neked, hogy a látogatóidat a megfelelő lépések és tevékenységek irányába vezesse: például megmutatja nekik, melyik elem az, amely egyértelműen kattintható, melyik a gomb, melyek a navigációs menüpontok, a kiemelések következetes használata pedig egyértelműen megmutatja, mi a lényeges a szövegben stb. Röviden egyszerűsíti a használatot és segíti a könnyebb megértést, gyorsabb befogadást.

Vállald az arcod!

Az “Add önmagad” elve a mai vállalkozói világban egy nagyon lényeges összetevő, főleg egy fontos előny a nagy cégóriásokkal szemben, akik a legtöbb esetben nem igazán tudnak egy személyt állítani a cég mögé, akivel a vásárlóik azonosulni tudnának.

Webdesign készítés

vivalaviolet.comEz hasonló, mint a régi hangulatos kisboltok vs nagy multiáruházak esetében – azért volt annak valami varázsa, hogy Marika néni kis rövidáruboltjában a vásárláshoz mindig társult egy kis beszélgetés, ötlet, jótanács, volt hangulat, atmoszféra, megvolt a bizalom. Mindezt egy személytelen multi nem fogja tudni visszaadni. De Te a weblapodon igen, csak mutasd meg bátran magad! Írd le a Te személyes történetedet, utadat, ami a vállalkozásodhoz vezetett, és tegyél fel fotót is magadról. A bizalom és a kötődés kialakulásához ez egy nagyon fontos lépcsőfok.

Olvashatóság

Az olvashatóság vizuális átláthatóságot kölcsönöz a weboldaladnak: a fontok kiválasztása és társítása, a betűméret és -szín, a kontraszt és a térközök megfelelő összhangja mind támogatja a felhasználói élményt. Ne feledd, a kevesebb itt is több!

A jó WordPress webdesign

Oké, akkor most hogy végigvettük a webdesign készítés legfontosabb tényezőit, nézzük, hogyan tudjuk mindezt alkalmazni a WordPress oldalunkon!

A tökéletes sablon kiválasztása

Egy tudatosan felépített WordPress sablon az összes fenti elemet tartalmazza és összhangban van mind a vállalkozó brandjével, mind a küldetésével. A weben rengeteg forrásból tudsz választani, de figyelembe kell venned, hogy könnyen bele lehet futni elavult sablonokba, melyekhez már nincsen frissítés, vagy esetleg agyonhasználtak, jellegtelenek. Az sem utolsó szempont, hogy akár a telepítéshez, kezdeti beállításokhoz, akár a működés folyamán szükséges karbantartásokhoz és egyéb módosításokhoz kapsz-e támogatást a későbbiekben.

Wordpress webdesign

Amistyle WordPress SablonokNem elhanyagolható szempont, hogy a sablonod gördülékenyen dolgozik-e majd együtt a feltelepített bővítményekkel, minden funkció a megfelelő módon jelenik-e meg és olajozottan működik-e.
(Ha benned is ilyen kétségek merülnek fel sablon választáskor és segítségre van szükséged, nézz körül, én hogyan tudok Neked a tökéletesen Rád szabott, és magas szintű felhasználói élményt nyújtó honlapod elkészítésében segíteni)

A profi WEBDESIGN KÉSZÍTÉS elengedhetetlen összetevői

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tovább az eszköztárra