Hiszed vagy nem, a designnak nagyon nagy hatása van az üzletedre. A látogató fejében pillanatok alatt megszületik az első benyomás, mikor a weboldaladra érkezik – szóval egy jól megtervezett honlap nagyon gyorsan elkezdi kialakítani azt a bizonyos bizalmi tényezőt, amelyre a továbblépéshez szükség lesz. Röviden a design egyben több elkötelezett rajongót, érdeklődőt, feliratkozót – majd végső soron vásárlót és üzletet is jelent!

Az alábbi bejegyzésben azt fogom Veled megismertetni, hogy melyek a jó és professzionális webdesign készítés és WordPress design legfontosabb összetevői, illetve hogyan tudod ezeket a saját oldaladon alkalmazni.

A minőségi és jó webdesign készítés legfontosabb alapelvei

Oké, szóval mindenekelőtt kezdjük azzal, hogy definiáljuk, hogy mit is jelent a jó design. Először is a ez nagyon különbözik az ízléstől. Az ízlés ugyanis egy szubjektív fogalom.

Ha designról beszélünk, akkor ez alatt meghatározott alapelveket és összetevőket értünk. Ezen összetevők közül fogunk most a legfontosabbakra fókuszálni:

A színek

A megfelelően megválasztott színek még tetszetősebbé, vizuálisan érdekesebbé, megjegyezhetővé és befogadhatóvá teszik magát a webdesignt, megerősítik a designelemek jelentését. Mindezek mellett a kinézet és a funkciók hangsúlyozásában is segítenek.

A legoptimálisabb hatás eléréséhez 3-5 színt tartalmazó paletta használata ajánlott – a kevesebb több elve a színeknél is érvényesül. A színek kiválasztásához már számtalan eszköz áll rendelkezésünkre, melyek még az egymáshoz illő színek összeállításában is segítenek, de akár már összeállított, kész paletták közül is válogathatunk.
Webdesign készítés színgenerátor

Következetesség

Ha a weboldaladon következetesen alkalmazod a design elemeket – azaz a hasonló részek egyféle stílusban vannak megjelenítve -, akkor egységes hatást fogsz elérni, ami a használhatóság és áttekinthetőség egyik legfontosabb összetevője.

Webdesign készítés consistency


Sőt, ilyen formában a honlapod abban is segíteni fog Neked, hogy a látogatóidat a megfelelő lépések és tevékenységek irányába vezesse: például megmutatja nekik, melyik elem az, amely egyértelműen kattintható, melyik a gomb, melyek a navigációs menüpontok, a kiemelések következetes használata pedig egyértelműen megmutatja, mi a lényeges a szövegben stb. Röviden egyszerűsíti a használatot és segíti a könnyebb megértést, gyorsabb befogadást.

Vállald az arcod!

Webdesign készítés

Az „Add önmagad” elve a mai vállalkozói világban egy nagyon lényeges összetevő, főleg egy fontos előny a nagy cégóriásokkal szemben, akik a legtöbb esetben nem igazán tudnak egy személyt állítani a cég mögé, akivel a vásárlóik azonosulni tudnának.Ez hasonló, mint a régi hangulatos kisboltok vs nagy multiáruházak esetében – azért volt annak valami varázsa, hogy Marika néni kis rövidáruboltjában a vásárláshoz mindig társult egy kis beszélgetés, ötlet, jótanács, volt hangulat, atmoszféra, megvolt a bizalom. Mindezt egy személytelen multi nem fogja tudni visszaadni. De Te a weblapodon igen, csak mutasd meg bátran magad! Írd le a Te személyes történetedet, utadat, ami a vállalkozásodhoz vezetett, és tegyél fel fotót is magadról. A bizalom és a kötődés kialakulásához ez egy nagyon fontos lépcsőfok.

Olvashatóság

Az olvashatóság vizuális átláthatóságot kölcsönöz a weboldaladnak: a fontok kiválasztása és társítása, a betűméret és -szín, a kontraszt és a térközök megfelelő összhangja mind támogatja a felhasználói élményt. Ne feledd, a kevesebb itt is több!

A jó WordPress webdesign

Oké, akkor most hogy végigvettük a webdesign készítés legfontosabb tényezőit, nézzük, hogyan tudjuk mindezt alkalmazni a WordPress oldalunkon!

A tökéletes sablon kiválasztása

Egy tudatosan felépített WordPress sablon az összes fenti elemet tartalmazza és összhangban van mind a vállalkozó brandjével, mind a küldetésével. A weben rengeteg forrásból tudsz választani, de figyelembe kell venned, hogy könnyen bele lehet futni elavult sablonokba, melyekhez már nincsen frissítés, vagy esetleg agyonhasználtak, jellegtelenek. Az sem utolsó szempont, hogy akár a telepítéshez, kezdeti beállításokhoz, akár a működés folyamán szükséges karbantartásokhoz és egyéb módosításokhoz kapsz-e támogatást a későbbiekben.

Wordpress webdesignNem elhanyagolható szempont, hogy a sablonod gördülékenyen dolgozik-e majd együtt a feltelepített bővítményekkel, minden funkció a megfelelő módon jelenik-e meg és olajozottan működik-e.
(Ha benned is ilyen kétségek merülnek fel sablon választáskor és segítségre van szükséged, nézz körül, én hogyan tudok Neked a tökéletesen Rád szabott, és magas szintű felhasználói élményt nyújtó honlapod elkészítésében segíteni)

A profi WEBDESIGN KÉSZÍTÉS elengedhetetlen összetevői

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük